Geld lenen uitzendkracht fase B

17 May 2021

Geld lenen uitzendkracht fase B

In Nederland heb je veel uitzendbureaus, je hebt ze in alle soorten branches. Door als uitzendkracht aan het werk te gaan, kan dit voor veel vrijheid zorgen. Je hebt namelijk geen vast contract en bent op deze manier erg flexibel. Werk je als uitzendkracht en zit je contract in fase B en wil je graag geld lenen? Dan is dat zeker mogelijk!  Hieronder kun je lezen wat de mogelijkheden zijn om een lening als uitzendkracht aan te vragen in fase B. 

Wat is een uitzendkracht?

Je kunt er voor kiezen om in dienst te gaan bij een uitzendbureau, je wordt dan een uitzendkracht. Je wordt dan door een opdrachtgever ingehuurd, dit gebeurd allemaal via het uitzendbureau. Doordat je een uitzendkracht bent, ben je tijdelijk werkzaam bij de opdrachtgever. Sommige mensen vinden het fijn om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan en niet een vast contract te hebben bij een bedrijf. Vaak is het ook zo dat je zelf kunt bepalen of je bij een opdrachtgever gaat werken, je kan het namelijk ook weigeren. Je hebt al uitzendkracht geen enkele binding met de opdrachtgever waar jij aan de slag gaat. Het salaris wordt namelijk via het uitzendbureau geregeld. Daarnaast is het ook zo dat je als uitzendkracht alleen te maken hebt met de arbeidsovereenkomsten van het uitzendbureau en niet van de opdrachtgever. 

Geld lenen uitzendkracht fase B

Het is mogelijk om als uitzendkracht geld te lenen, alleen is het wel afhankelijk van de fase van het contract met het uitzendbureau. Wanneer je geld wilt lenen, is het belangrijk dat je kan aantonen dat je een stabiel inkomen heeft, maar dit is soms lastig als je een uitzendkracht bent. Wanneer je geen stabiel inkomen hebt, zal een kredietverstrekker minder snel geld lenen. Als uitzendkracht kan je wel geld lenen wanneer je met je contract in fase B of C zit. Dit houdt namelijk in dat je als uitzendkracht een arbeidscontract voor bepaalde, fase B, of onbepaalde, fase C, moet hebben om geld te lenen. Wanneer je een fase A contract hebt, kun je geen geld lenen als uitzendkracht. Het inkomen uit fase B ziet een kredietverstrekker als een tijdelijk dienstverband en wordt dan voor 70% meegenomen als vast inkomen. Het is hierin wel belangrijk dat het uitzendbureau in het bezit moet zijn van een NEN certificaat. 

Kun je geld lenen met uitzendkracht fase B?

Wanneer je als uitzendkracht in fase B terecht komt met je contract, heb je de mogelijkheid om geld te lenen. Je hebt een fase B contract als je na het einde van fase A voor dezelfde uitzendorganisatie blijft werken. Daarnaast moet je binnen 26 weken na het einde van fase A opnieuw worden uitgezonden door hetzelfde uitzendbureau. Tijdens fase B krijg je een tijdelijk contract, dit zijn er maximaal zes in een periode van vier jaar. Het uitzendbureau moet nieuw werk voor je zoeken, als het werk bij een opdrachtgever stopt. In de tijd dat je niet werkt, heb je recht op een gedeelte van je loon. Dit wordt dan ook door het uitzendbureau betaalt.  

Voorwaarden lening uitzendkracht fase B

Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden als je een lening wilt aanvragen als je in fase B zit van je contract. Kredietverstrekkers zijn bereid geld te lenen, aangezien je in fase B zit van je contract wat meer zekerheid geeft. Een kredietverstrekker zal kijken naar je uitzendcontract, inkomen en je woonsituatie. Er zijn kredietverstrekkers die alleen geld lenen wanneer het uitzendbureau een SNA-keurmerk heeft. Bij fase B contract is het mogelijk dat je contract niet verlengd wordt, hierdoor krijg je maar 70/80 procent van je inkomen om te bepalen hoeveel geld je kunt lenen. Wanneer je een koopwoning hebt vinden kredietverstrekkers dit een stabielere situatie, hierdoor kan je dan ook meer lenen als je in een koophuis woont. 

Tips voor geld lenen als uitzendkracht fase B

Je kunt makkelijk geld lenen als uitzendkracht wanneer je in fase B of C zit met je contract. Er zijn wel een aantal punten waarop je moet letten als je een lening als uitzendkracht wilt aanvragen. Hier een aantal tips voor een lening afsluiten als uitzendkracht. Reken eerst zelf uit hoeveel geld je kan lenen, zo krijg je namelijk een duidelijk beeld van de mogelijkheden die er zijn. Het is slim om altijd eerst zelf je lening berekenen. Daarnaast heb je twee verschillende leningen: persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Als uitzendkracht kan je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. De voordelen hiervan zijn dat je precies weet wat je lening kost en wanneer de lening is afgelost. Het is slim om de maandlasten van je lening zo laag mogelijk te houden. Dit kun je doen door de laagste rente voor je lening met een tijdelijk contract te kiezen.