5 reden waarom je voor een barrelsauna moet kiezen

02 Jan 2022

5 reden waarom je voor een barrelsauna moet kiezen

Het regelmatig gebruik maken van een sauna heeft veel voordelen, het is namelijk gezond voor je. Uit veel onderzoeken is gebleken dat wanneer je regelmatig gebruik maakt van een sauna je sneller afvalt, je huid strakker wordt en pijn sneller weggaat. Het kopen van een sauna heeft dus veel voordelen en is het zeker waard. Ik zou je aanraden om een barrelsauna te nemen. Hieronder kan je lezen wat een barrelsauna precies is en waarom je voor deze type sauna kan kiezen. 

Wat is een barrelsauna?

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van een barrelsauna, het is ook niet een traditionele sauna die je tegenkomt als je een dagje naar de sauna gaat. De barrelsauna heeft zijn naam te danken aan de vorm. De sauna heeft namelijk een vorm van een wat, wat in het Engels een barrel heet. De sauna is rond van vorm en helemaal gemaakt van hout. Het ziet er dus helemaal uit als een vat. Nu gaan we verder in op de voordelen van deze type sauna. De sauna brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. 

Reden 1: goede luchtcirculatie

Een barrelsauna staat bekend om de ronde vorm en de buitenkant van de sauna wat een mooie uitstraling geeft, maar er zijn ook praktische voordelen. De sauna is rond waardoor het geen hoeken heeft, hierdoor blijft de warme lucht beter hangen. De lucht circuleert mee met de vorm van de sauna. Hierdoor heb je geen last van temperatuurverschillen en is het overal even warm.

Reden 2: snelle opwarming

Het voordeel van een snelle opwarming hangt samen met het voordeel van een goede circulatie. Doordat de circulatie zo goed geregeld is bij een barrelsauna wordt de sauna gelijkmatig warm, maar ook sneller warm dan andere sauna’s. Dat de sauna snel warm is prettig, hierdoor hoef je niet lang te wachten tot je gebruik kan maken van deze sauna. Daarnaast is het ook een stuk voordeliger, omdat het een hoop scheelt in stookkosten.

Reden 3: staat mooi in de tuin

Door de ronde vormen heeft de barrelsauna een natuurlijk en mooie uitstraling. De sauna komt dus helemaal goed tot zijn recht in de tuin. Deze type sauna’s kan je alleen buiten neer zetten en wordt ook wel een buitensauna genoemd. Een barrelsauna is een buitensauna en dat heeft zo’n zijn voordelen. Het is namelijk belangrijk dat je na een bezoekje aan de sauna goed af te koelen. In sauna’s is er vaak een koud bad aanwezig waarin je jezelf kan laten afkoelen. Grote kans dat je dat thuis niet hebt, maar door meteen in de buitenlucht te stappen ben je gelijk afgekoeld. Een barrelsauna's kopen is een goede inverstering zowel voor jezelf als je tuin.