Zumba thuis of in de sportschool?

17 Oct 2020

Zumba thuis of in de sportschool?

In dit artikel behandelen we de voor en nadelen van zumba thuis en zumba in de sportschool.

Voordelen van zumba in de sportschool

Bij veel sportscholen wordt zumba als groepsles gegeven. Het voordeel hiervan is dus dat jij gezellig samen met andere mensen aan het dansen bent. Ook kun jij op deze manier van elkaar de dans pasjes beter leren en kun je in de meeste sportscholen een goede begeleiding verwachten die jou deskundig corrigeerd.

Nadelen van zumba in de sportschool

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen op te noemen. Zo dragen veel mensen zumba kleding, er wordt door veel mensen verwacht om mee te doen aan deze trend. Ook is het een nadeel dat het erg druk kan zijn waardoor jij niet je dans pasjes kunt maken. Een abonnement op de sportschool is soms erg duur dit kan ook een reden zijn om thuis aan zumba te gaan doen.

Voordelen van Zumba thuis

Het grootste voordeel aan zumba thuis te doen is dat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt. Je zit namelijk niet vast aan de tijden waarop er les gegeven wordt. Je doet gewoon de zumba dvd in de dvd speler wanneer jij er zin in hebt. Ook kun je natuurlijk vriendinnen uitnodigen om bij jou thuis langs te komen om zumba te doen.

Nadelen van zumba thuis

Een nadeel is dat je het moet doen met de instructies van de dvd  en het kan soms ook wat eenzaam zijn. Ook moet je in je huis genoeg ruimte hebben om te kunnen dansen wat natuurlijk niet iedereen heeft.