Werkt uw schuifpui niet meer optimaal? Schuifpui reparatie

17 Oct 2020

Werkt uw schuifpui niet meer optimaal? Schuifpui reparatie

Zelf uw schuifpui repareren?

Het repareren van uw schuifpui kan in sommige gevallen zelf. Een veel voorkomend probleem is het niet soepel meer lopen van de schuifpui. Het vervangen van de wieltjes is dan een van de oplossingen. Maar hoe vervangt u de wieltjes? Afhankelijk van het type schuifpui is het mogelijk om de wieltjes gemakkelijk te vervangen soms is het echter nodig om de constructie gedeeltelijk uit elkaar te halen. In deze gevallen moet u denken aan het losmaken van het glas, dit zorgt ervoor dat er een stuk minder gewicht rust op de gehele schuifpui. Hierna kunt u dus gemakkelijker de wielen vervangen. Bij een schuifpui reparatie is het dus belangrijk om goed van te voren te bekijken wat het probleem is. Dit vooral om te voorkomen dat u niet ergens aan begint waar u eigenlijk net nog te weinig verstand van heeft. Bij het zelf repareren van een schuifpui vervalt in de meeste gevallen namelijk ook de eventuele garantie.

Lekkage van de schuifpui

In sommige gevallen is er sprake van een lekke ruit. Hierbij is het vaak niet handig om zelf het glas te vervangen. Zorg bij het vervangen van het glas dat er wordt gekozen voor HR++ dubbel glas. Dit glas is hoog isolerend en zorgt voor lagere stookkosten en een beter wooncomfort. Hierbij is de nieuwe ruit weer waterdicht.

Beslag

Het vinden van het juiste soort beslag is voor schuifpuien erg moeilijk. Er zijn veel verschillende soorten schuifpuien en dus nog veel meer soorten beslag. Hierbij komt dat veel soorten niet meer geproduceerd worden en een precieze vervanging dus niet mogelijk is. Hierdoor moet er goed gekeken worden naar de mogelijkheden en moet het beslag eigenlijk al worden ingekocht voordat er met de reparatie wordt begonnen.