Wat kan ik eten tijdens een Koolhydraatarm dieet?

20 Nov 2020

Wat kan ik eten tijdens een Koolhydraatarm dieet?

Als je je afvraagt wat je kunt eten en kopen tijdens een koolhydraat arm dieet, dan heb ik hier wat winkeladvies voor je.

Het kopen van koolhydratenarm voedsel om gewicht te verliezen of om gezond te blijven hoeft je geen fortuin te kosten.

Dat is waarom dure voedingsmiddelen in je dieet zeker niet nodig zijn. Er zijn talloze minder kostbare, maar toch heerlijke opties die laag in koolhydraten zijn. Dus laten we beginnen met geld te besparen op de meest heerlijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen.

Begin bij het begin; we weten allemaal dat verpakte levensmiddelen erg kostbaar zijn. Vervang ze door zelfgemaakte gerechten gemaakt van mals vlees en verse groenten. Voorverpakt junkfood zal je alleen geld kosten, terwijl het ook niet goed is voor je taille.

wat eten tijdens koolhydraatarm dieet

Je moet overwegen om voedsel te kopen uit het seizoen. Natuurlijk, zul je je niet dik aankleden in de winter en luchtig in de zomer? Je moet fruit en groenten eten als ze in het seizoen zijn – dat is wanneer ze het goedkoopst zijn. Anders kosten ze veel meer omdat ze moeten worden ingevlogen uit andere landen. Maar door ze te kopen in het seizoen en de groenten en fruit zelf in te vriezen kun je je favorieten het hele jaar door goedkoop eten.

Het is ook mogelijk om minder te besteden aan vlees. Terwijl een dure ossenhaas een smakelijk stukje vlees is, kun je door entrecote te kopen bezuinigen en genieten van een heerlijke smaak tegen een veel lagere prijs. Doorregen vlees bevat overal in het vlees strepen vet, dat het lekker mals maakt. Het vlees is het best geschikt om zachtjes te laten garen – geen wonder dat je moet denken aan soepen, stoofschotels of stoof- en braadgerechten.

Het heeft dezelfde hoeveelheid eiwit maar zijn een stuk beter voor de portemonnee. Je kunt op een andere manier koolhydraten eten dan vlees – dus val niet in herhaling. Doorbreek het monotone vleesgerecht door een aantal eieren. Daarnaast kunt je eieren bereiden op de manier zoals jij dat wilt: gepocheerd, roerei, omelet, korstloze quiche enz. Bovendien kunnen tofoe en andere sojaproducten de gebruikelijke bronnen van eiwitten uit kip en kalkoen vervangen, maar je toch een verscheidenheid aan voedingsstoffen geven.

Je kunt ook besparen op snacks. Koop koolhydraatarme snacks waaronder shakes en voedingsrepen, als ze in de aanbieding zijn. Koop er een aantal tegelijk. Bekijk websites die artikelen zoals jouw favorieten aanbieden en meld je aan voor hun nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van kortingen. Bekijk reclamefolders en coupons in de kranten.

Bovendien kun je gerechten bereiden waarvan je de porties vermeerderd, zodat je wat kunt bewaren voor de volgende dag. Ook kun je overgebleven maaltijden de volgende dag opdienen als lunch. Gebruik je koolhydraatarme restjes om je te helpen besparen.

En misschien heb je dit nog niet niet eerder gedaan: plan. Door het plannen van je recepten en maaltijden voor de week, ben je altijd voorbereid. Je hoeft niet extra naar de geldautomaat of eten te bestellen omdat je niets in huis hebt. Wacht, wil jij al die troep binnenkrijgen?

Ontwikkel een aantal slimme winkelstrategieën. Met betrekking tot varkensvlees, bijvoorbeeld, kun je goedkopere stukjes kopen zoals schouder- en ribkoteletten die heerlijk zijn als je ze goed bereid. Ook de aankoop van een hele kip kan je wat geld besparen.

Ik hoop dat de bovengenoemde tips je helpen te besparen bij het winkelen voor heerlijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen.

Zoals ik al zei, hoeft een koolhydraatarm dieet je geen fortuin te kosten. Veel plezier bij het winkelen.