Tuinhuis zelf bouwen of kant-en-klaar kopen?

17 Oct 2020

Tuinhuis zelf bouwen of kant-en-klaar kopen?

De aanschaf van een tuinhuisje is vaak een behoorlijke investering. Niet alleen de aankoop van het tuinhuis zelf kost een hoop geld, ook het plaatsen ervan is behoorlijk kostbaar, een en ander moet immers recht geplaats worden en arbeidsloon is nu eenmaal hoog in deze tijd. Het voordeel is natuurlijk wel dat u garantie heeft op de plaatsing mocht uw tuinhuis bijvoorbeeld scheef staan of als uw dak lekt. Goedkoper is zelf in elkaar zetten, bouwen en plaatsen. Toch vind u ook prefab tuinhuisjes die niet zo heel duur zijn. De concurrentie is ook in deze branche van houten blokhutten, chalets en tuinhuisjes behoorlijk en u ziet dan ook regelmatig zeer scherpe aanbiedingen staan op internet.

Zelf tuinhuisje bouwen

Hebt u eenmaal besloten zelf uw tuinhuis in elkaar te zetten aan de hand van een bouwtekening of helemaal zelf te ontwerpen, laat u dan goed informeren door een vakman op dit gebied zodat u later niet in de problemen komt. En vergeet niet dat zelf bouwen natuurlijk een hoop manuren kost, tijd waarin u geld kunt verdienen of kunt ontspannen. Allemaal overwegingen waar u rekening mee dient te houden bij het wel of niet zelf bouwen van tuinhuizen. Zo moet u er ook rekening mee houden dat hout duur is in aanschaf en u duurder uitbrengt dan een bedrijf dat op grote schaal hout inkoopt en daardoor kortingen kan bedingen.

Prefab tuinhuisje

Hebt u besloten om niet zelf te bouwen en gaat u op zoek naar prefab tuinhuisjes, start dan bijvoorbeeld eens op internet en zoek op “prefab tuinhuisjes”. Bekijk vervolgens een aantal sites in de top 10 van de zoekmachine en kijk wat de diverse verkopers van houten tuinhuisjes te bieden hebben. Daarnaast is het verstandig om altijd ook fysiek de winkel te bezoeken om te kunnen controleren hoe de kwaliteit is en of u een goed gevoel bij de verkoper of winkel heeft.