Gezondheidstips voor de moeders

24 Nov 2020

Gezondheidstips voor de moeders

Niet alleen voor uw kinderen is het belangrijk om gezond te eten maar ook voor uzelf. Het is belangrijk dat je gezond blijft. En gezond blijven doe je ook door gezond te eten.

Eerst moet je jezelf aanleren om de ongezonde snacks te vermeiden. De ongezonde snacks kun je vervangen door lekkere gezonde snacks. Deze gezonde snacks zijn bijvoorbeeld: een appel, een mandarijn, een volkoren cracker of een sultana.

Het is erg belangrijk voor lichaam dat je voldoende fruit en groente eet. Tegenwoordig wordt er aangeraden om 200 tot 250 gram fruit en groenten per dag te eten.
Natuurlijk zijn er dagen waarin deze hoeveelheden niet worden bereikt maar zorg er voor dat het een beetje afgewisseld wordt.

Het is natuurlijk ook een goed voorbeeld voor uw kinderen wanneer u gezond eet. Voor kinderen is het ook erg belangrijk dat ze gezond eten maar ook veel bewegen. Bewegen is een manier om gezond te blijven. Zorg dat je kinderen lekker buiten spelen in plaats van voor de televisie hangen.

Leuke tip?
Ga samen met uw kinderen lekker wandelen in het bos! Neem een kleed en picknick mandje mee met gezonde snacks. Samen hebben jullie een leuke dag en zijn jullie ook nog eens ontzettend gezond bezig!

Een keer iets ongezonds eten is echt helemaal niet zo erg zolang het maar niet gaat overheersen. Zorg dan ook dat je niet altijd ongezonde snacks in huis hebt. Dit zorgt ervoor dat je ook geen verleiding krijgt.