Baten van kunstuitleen voor bedrijven

19 Oct 2020

Baten van kunstuitleen voor bedrijven

Waarom kiezen veel ondernemingen voor kunstverhuur? Kunst aan de muur blijkt meer positieve opbrengsten te hebben dan slechts mooi om naar te kijken. Met kunstuitleen is het mogelijk om met een klein budget per maand kunst in uw organisatie te verkrijgen. Dat biedt diverse kansen. Hieronder beschrijven we enkele nuttige resultaten van kunstverhuur voor organisaties.

 

Kunstwerken motiveren

Vele ondernemingen houden bij het opzetten van de werkplekken alleen rekening met de officiele arboregels. Het is onbekend dat een goed ingerichte omgeving de prestaties van werknemers kan verhogen. Onderzoek toont aan dat vele Nederlanders hun werkplek saai en inspiratieloos vinden. Hoe kunt u er voor zorgen dat uw medewerkers hier niet toe behoren? Kunstuitleen biedt hierbij uitkomst. Kunstwerken weerspiegelen de sfeer van een organisatie. Goed gekozen kunstwerken kunnen de visie van een organisatie ondersteunen bij de werknemers en deze aanzetten om de bedrijfsvisie ook in uitvoering te brengen. En schilderijen brengen nog meer resultaat. Kleuren in kunstwerken kunnen verschillende emoties en acties teweegbrengen. De kleur blauw is bijvoorbeeld kalmerend en groen geeft inspiratie. Hierdoor kunt u bij elke kamer een emotie ondersteunen door gewoonweg de juiste kleuren terug te laten komen.

 

Effect van kunst met kleur

Kunst zorgt voor kleur in de organisatie. En onderbewust hebben kleuren invloed. Niet alleen kleuren op de wanden, maar ook in de wanddecoratie – en vooral in kunst. Kleuren kunnen werknemers prikkelen om met meer aandacht te werken, te inspireren of juist te demotiveren. Onderzoek toont aan dat diverse kleuren ander effect hebben. Blauw verhoogt de concentratie en heeft vooral een positieve werking bij administratieve klussen. De kleur rood geeft juist energie. Die kleur is geschikt in ruimtes waar overlegd moet worden. De kleurgeel bevordert de inspiratie, creativiteit en mentale flexibiliteit. Groen en geel kunnen vooral van pas komen in een plek waar werknemers plannen moeten genereren. Warme kleuren geven een huiselijk gevoel. Vooral verstandig om te gebruiken in wachtruimtes. Gebruik van de goede kleur kan de werksfeer in uw onderneming positief beïnvloeden. Kunstverhuur helpt hierbij, doordat er een ruime keuze is in kunst. Dat maakt het mogelijk om kunst te kiezen die passen bij de functie van een kantoor. Een mooi schilderij helpt zo onbewust mee aan het bereiken van goede resultaten.

 

Kunst met een blijvend effect

Kunst in een organisatie zorgt voor motivatie. Vooral wanneer nieuwe kunst wordt geïntroduceerd, geeft het een nieuwe impuls en verrassing. Werknemers en klanten halen er motivatieen concentratie uit – en het ondersteunt het imago van de onderneming. Na enige tijd verslappen deze resultaten echter. Het is een onderdeel van het meubilair geworden. Jarenlang dezelfde kunst en muurdecoratie kan zelfs een negatief effect hebben: het geeft een weinig vernieuwend imago. Kunstverhuur geeft een relatief simpele mogelijkheid om kunst in de onderneming vaak te vervangen. Op deze manier worden de gunstige effecten steeds weer geactiveerd.

 

Kunst lenen voor bedrijven biedt veel meer dan een indrukwekkend aanblik. ervaar het nuttige effect van kunst in uw organisatie door zelf ook eens kunst voor uw organisatie te huren. Zelf op zoek naar kunstverhuur? U kunt kunst huren bij bekende kunstuitleen instanties, zoals deze. Kijk hier voor kunstverhuur in uw regio.