Artikel schrijven

Heeft u ook al de positieve effecten ontdekt van regelmatig een artikel schrijven? Een hoge score in Google wordt steeds lastiger, omdat zoekmachines zoals Google steeds hogere eisen stelt aan een website. Backlinks werken nog wel, maar de content die er aan gerelateerd is en ondersteund wordt door Sociale Media wordt steeds belangrijker.

Hoe kun je een goed artikel schrijven?

Een artikel moet vooral informatief geschreven worden. Bij een commerciële tekst haken mensen eerder af. Een tekst moet ook overzichtelijk zijn. Geen enkel mens leest van A-tot Z alvorens de tekst gescand te hebben door eerst naar kopjes te kijken. Opmaak is daarom van cruciaal belang.

Koppen snellen

Het schrijven van een goed artikel begint bij de opmaak. Maak alvast een indeling van de tekst. dit is uiteindelijk voor de lezer prettig, maar voor jou ook handig. Een artikel schrijven verloopt vlugger dan dat je klakkeloos begint met schrijven.

Elke internetgebruiker gaat altijd scannend door de tekst om te beoordelen of het is wat men zocht. We noemen dit ook wel koppen snellen. Kopjes, opsommingen en alinea’s worden geanalyseerd om te beoordelen of de tekst voldoet aan de zoekvraag.

Regelmatig een artikel schrijven, waarom?

Een internetgebruiker is nieuwsgierig en altijd op zoek naar voordeel, zinvolle informatie, leuke aanbiedingen en actuele ontwikkelingen. Als jij voldoet in die behoefte, komen bezoekers vaker bij je terug.

Ook Google is een bezoeker

Ook Google bezoekt je website regelmatig. De zoekmachine is ook op zoek naar nieuwe content. Jouw website krijgt meer autoriteit en wordt hoger gewaardeerd in de zoekresultaten als je vaker een artikel publiceert over onderwerpen die met je website te maken hebben.

De 10 gouden regels voor een artikel

  • Een pakkende en uitnodigende titel
  • Een overzichtelijke opmaak (kopjes, quotes, alinea’s en opsommingen)
  • Schrijf voor de doelgroep, niet voor Google
  • Lever zinvolle en betrouwbare informatie
  • Verwerk wat zoekwoorden, ook synoniemen (SEO) (NIET TE VEEL).
  • Link naar andere artikelen op je website
  • Link ook eens naar een andere website (niet te vaak)
  • Creëer gevoel van herkenning, behoefte en emotie
  • Zet aan tot actie zoals het delen van een artikel: Call-to-action

Een artikel schrijven dat informatief is kan moeilijk zijn, maar met bovenstaande tips lukt het veel ondernemers. Is schrijven niet jouw talent dan kun je overwegen het schrijven van artikelen uit te besteden.