5 Tips voor een goedkoop vliegticket

17 Oct 2020

5 Tips voor een goedkoop vliegticket

Het vinden van een goedkoop vliegticket is niet altijd even makkelijk. Er zijn vele vergelijkingswebsites die kunnen helpen met een advies, maar vaak is het aanbod dat deze vergelijkers bekijken beperkt. Daarnaast moet je rekening houden met commissies. Echter, op Vlieginfo.com vind je objectieve informatie over goedkoop vliegen en handige tips die je helpen bij het vinden van het ideale vliegticket. Hieronder vijf handige tips:

1. Pas je bestemming aan op de beschikbare tickets

De prijs van een vliegticket wordt voor een deel bepaald door de vraag naar een bepaalde bestemming. Door het vergelijken van de prijzen zie je al snel welke bestemmingen dit jaar populair zijn. Dit is vaak het gevolg van marketingcampagnes. Kiezen voor de bestemming die dit jaar minder populair zijn, kan je vele euro’s besparen.

2. Boek op tijd

Wees er vroeg bij als je lang van tevoren weet waar je naar toe wilt vliegen. De meeste vliegmaatschappijen bieden leuke kortingen voor vroege boekingen.

3. Bekijk de mogelijke vliegvelden

Er zijn een aantal vliegvelden binnen Nederland die goedkope vliegtickets aanbieden, maar het aantal bestemmingen is vaak beperkt. Het kan daarom interessant zijn om te vliegen vanaf vliegvelden in Duitsland (Bijvoorbeeld Airport Weeze, Dusseldorf International of Airport Keulen) of vliegvelden in België (Bijvoorbeeld Brussels Airport of Brussel Charleroi). Meer informatie over vliegvelden vind je op Vliegveldinfo.com.

4. Wees flexibel

Als je flexibel bent, kun je ook veel geld besparen op een vliegticket. Zo is het vaak een stuk goedkoper om midden in de nacht te vliegen, vergelijken met een vlucht overdag. Ook vluchten rond het weekend zijn vaak duurder dan vluchten op een dinsdag, woensdag of donderdag.

5. Pas op voor extra kosten

Een echt goedkoop vliegticket heeft geen extra kosten voor bagage, geen hoge parkeerkosten of andere kosten die er voor zorgen dat je uiteindelijk toch veel geld kwijt bent. Lees daarom goed de voorwaarden die van toepassing zijn bij het boeken van een vliegticket.